"Okuyan kişi ölmeden önce binlerce hayat yaşar, okumayan ise sadece bir."

18 Ocak 2014 Cumartesi

En Etkileyici 10 Replik


Bunlar da benim gözümden sinema tarihinin en etkileyici on repliğidir.
ATENŞIN. Sinema tarihi yüzlerce hatta belki binlerce güzel sözü ve alıntıyı sunmuştur bizlere, bu listeyi belki 500'e kadar uzatsam yine de gitmeye devam ederdi. Fakat o güzel anlamlı sözlerin yanı sıra bu sıralanmış 10 söz aklımda çok köklü bir yer edinmiştir, hoşlanmanız dileğiyle.



1.“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım”
Film: Baba
Söyleyen: Don Vito Corleone (Marlon Brando)
Çıkarılacak ders: Biri size bu sözlerle gelirse tutup da pazarlık yapmaya falan kalkmayın. Zira bu sözden kast edilen gayet açik: “Söylediğim şeyi yap yoksa seni gebertirim!”


2.“Açıkçası sevgilim, umurumda bile değil”
Film: Rüzgâr Gibi Geçti
Söyleyen: Rhett Butler (Clark Gable)
Çıkarılacak ders: Bazen çoktan bitmiş bir ilişkiyi sürdürmeye çalışmak ölü atı tekmelemek gibidir. En iyisi sevdiceğe son bir Clark çekip oradan uzaklaşmaktır. Yine de bittiğine emin olduğunuz ilişkilerde kullanın. Lüzumsuz kullananlar cezalandırılacaktır.


3.“İnsanlar ölmeye başladıklarında daha çok korkarlar.”
Film: Bir Zamanlar Batıda
Söyleyen: Frank (Henry Fonda)
Çıkarılacak ders: Bazen kesin sonuçlar almak için radikal kararlar vermeniz gerekebilir. Sonucun kesinliği gözünüzü ne kadar karartacağınıza bağlıdır ve alacağınız tepkiler de yaptıklarınızla doğru orantılıdır.


4.“Hadi durma beni biraz eğlendir.”
Film: Kirli Harry
Söyleyen: Dirty Harry Callahan (Clint Eastwood)


Çıkarılacak ders: İnsanları eğlendirmek iyi olmasına iyidir de, bu sözü söyleyen kişinin ses tonuna da dikkat etmek lazım. Nitekim herkesin eğlence anlayışı birbirinin aynısı olmaz.


5.“Bize daha büyük bir tekne lazım.”
Film: Jaws
Söyleyen: fief Brody (Roy Sheider)
Çıkarılacak ders: Zorluklarla baş etmenin tek yolu olaya bodoslama dalmak değildir. Kimi zaman geri çekilip güçlendikten sonra saldırmak en akıllıca yöntemdir.


6. "Buraya sakız çiğneyip kıçlarınızı tekmelemeye geldim, ve hiç sakızım kalmadı."
Film: Yaşıyorlar
Söyleyen: Nada (Roddy Piper)
Çıkarılacak ders: İster inşaat işçisi olun ister holding sahibi, sizi uyutmak isteyecek birileri mutlaka vardır. Satır aralarını okumayı alışkanlık haline getirin.


7.“Kimse bebeği bir köşede oturtamaz.”
Film: Kirli Dans
Söyleyen: Johnny Castle (Patrick Swayze)
Çıkarılacak ders: Bazen istediğiniz şeyi elde etmek için gözünüzü karartmanız gerekir. Kızın babası gözünüzü morartacak olsa bile.


8.“Beni buraya sizinle kapatmadılar; sizi buraya benimle kapattılar.”
Film: Watchmen
Söyleyen: Rorschach (Jackie Earle Haley)
Çıkarılacak ders: Çoğu zaman nicelik değil nitelik önemlidir. Kendinizi bildiğiniz ve kapasitenizden emin olduğunuz sürece rakibin sayısı formalitedir.


9.“Seninle bir oyun oynamak istiyorum.”
Film: Testere
Söyleyen: Jigsaw (Tobin Bell)
Çıkarılacak ders: Sizinle oyun oynamak isteyen kişinin yaş 50 civarındaysa o oyundan hayır gelmez. Derhal kaçabildiğiniz kadar hızlı bir şekilde ortadan kaybolun.


10.“Sen gerçekle başa çıkamazsın.”
Film: Birkaç iyi Adam
Söyleyen: Col. Nathan R. Jessep (Jack Nicholson)
Çıkarılacak ders: Gerçeği bilmek her zaman en iyi seçim değildir. Bazı şeylerin gizli kalması sizin açınızdan daha sağlıklı olabilir.