"Okuyan kişi ölmeden önce binlerce hayat yaşar, okumayan ise sadece bir."

27 Ocak 2014 Pazartesi

En Sevilesi 10 Harry Potter Karakteri

Kitap serisi bitti. Film serisi bitti. Ama hala tadı damağımızda Harry Potter'ın. Çoğumuzun kalbinde çok ayrı bir yeri var, fantastik dünyanın kapılarını bize açan ilk eserlerden. Ben de oturdum düşündüm ve en sevdiğimiz (sevebileceğimiz - ihtimal) 10 karakteri listeledim. Tabii ki bu tamamen benim perspektifimden, sizin zevkleriniz çok farklı olabilir. 

10 - Molly Weasley


Kimse bu kadının mükemmelliğini inkar edemez herhalde. "Not my daughter, you bitch!"


9 - Dobby


Çok çirkinsin ama aynı zamanda çok da tatlısın Dobby. Sonunda hepimizi ağlatmayı da başardığına göre, rest in peace diyebilirim sana sadece.
"Dobby has no master! Dobby is a free elf!"

8 - Harry Potter


Seri her ne kadar bu velet üzerine kurulu olsa da, itiraf edin çoğumuzun favorisi Harry değildi. Yine de bize bu büyülü dünyada öncülük ederek yeni ufuklara yelken açmamızı sağladığı için bir teşekkür borçluyuz kendisine.

7- Ron Weasley


Ron'un sersemliğine, oburluğuna, tembelliğine, bi de ara sıra ortaya çıkardı pratik zekasına aşık olmayan bir Potterhead yoktur sanırım. 
"Why spiders? Why couldn't it be follow the butterflies?!"

6 - Albus Dumbledore


Dumbledore sadece Hogwarts'ın değil, kalbimizin de müdürü, yüce büyücüsü ve efendisi. Gandalf'la az karıştırmadım da değil kendisini.

5 - Hagrid


Cidden mi? Hagrid'i nasıl anlatabilirim ki, sayın okuyucu? O Hagrid işte. Bu kadar açıklama yeter de artar bile.

4 - Neville Longbottom


Longbottom o boş, şapşal bakışları ve gereksiz (?) cesaretiyle hepimizin gönlünde taht kurdu bir kere, inkar etmeyelim.

3 - Fred-George Weasley


Fred'le Geroge'dan her eve iki tane lazım diye düşünen tek ben değilim eminim ki. Esprileriyle, kişilikleriyle, birbirlerine olan bağlarıyla ve zekalarıyla ilk üçe girmeyi hak ediyorlar elbette.

2- Hermione Granger


2 numaraya yaşıtlarının arasında en zekisini, en yeteneklisini ve en badassini koymalıydım tabii ki. Hepimize ilham kaynağı olmuş, Harry ile Ron'u, hatta öğretmenleri bile arada dize getirmiş başka bir karakter daha yoktu seride. Var mıydı ha var mıydı? Yoktu işte.

1 - Severus Snape


Özellikle "Always." bölümünde hepimiz ağlatan Snape son seriyle de birinciliği kaptı benden. Kendisi tarihe en karizmatik, gizemli, güçlü ama bir o kadar da ürkünç öğretmen olarak adını altın harflerle yazdı bile.


*BONUS: Draco Malfoy


Büyüdükçe karizması katbekat artan sevgili Draco, ona beslediğim sevgiyi ve takdiri sonuna kadar hak ediyor. Listeye bonus alternatif olarak girse de, sen hep kalbimizdesin Malfoycuğum.

*BONUS: Sirius Black


Sirius kendisini dalgalı uzun saçlarıyla, Harry'ye olan sevgisiyle ve ismiyle ilgili yapılan esprilerle sevdirdi bütün HP kitlesine. Emin olun ki asla unutulmayacak, siriusly.