"Okuyan kişi ölmeden önce binlerce hayat yaşar, okumayan ise sadece bir."

23 Ocak 2014 Perşembe

Zombi Saldırısında Yapılması Gerekenler

Daha önce izlediğiniz bütün zombi filmlerini unutun, şimdi gerçeklerle yüzleşme vakti.

İşte olası bir zombi saldırısında yapmanız gereken şeyler;

1) Sokaklarda onlarca insanın koşuşturduğu zamanlar tehlikeli zamanlardır, onlarca insanın arasından mutlaka bir zombi kendine hedef edinir. Yerde yatan yan komşunuz bir anda ayaklanıp üzerinize saldırabilir. Onun için kalabalık bir coğrafyadaysanız en iyisi bütün perdeleri kapatıp, kapıları kilitleyip elinize bir bıçak almak ve kargaşa geçene kadar evdeki besinlerle idare etmektir. 



2) İlk zamanlar ailenizden veya yakınlarınızdan bir kaç kişiyi kaybetmeniz muhtemeldir, kendinizi bu gerçeğe alıştırmalı ve soğukkanlı olmalısınız. Zaman arkaya bakma zamanı değil, hayatınıza -daha doğrusu hayatta kalmaya- devam etmelisiniz. 

3) Isırıldıysanız ya da ısırılacaksanız kafanıza sıkmak hem kendiniz hem de insanlık için en hayırlısıdır.

4) Ordudan asla medet ummayın, ilk zamanlar zombilerle çatışsalarda zamanla sayıca üstün zombiler korkusuz oldukları için orduya yüklenerek barikatları yıkacaktır.

5) Evdeki besinler ve sizi hayatta tutan diğer unsurlar (tuvalet kağıdı gibi) bittiğinde artık hareket etme vakti gelmiştir. Bir sırt çantası alıp içine su, halat, alabildiğiniz kadar bıçak ve iç çamaşırı gibi eşyalar koymalısınız. Silahlarınıza çabuk ulaşmak için onları tutacağınız bir kemer yapmayı da unutmayın.

6) İstilanın ilk safhaları geçtiğinde ve dışarı çıktığınızda, güvenli olduğuna inandığınız ilk bakkala girip alabildiğiniz kadar çok gıda alın. Ayrıca takım halinde çalışmalısınız, tek başınıza uzun süre hayatta kalamazsınız, her zaman arkanızı kollayacak bir başka partnere ihtiyacınız vardır.

7) Aralık ya da açık, veya kilitli bir kapıyı 'asla' açmayın. Zombilerin kapıyı kapama gibi bir huyu yoktur. Aynı zamanda birisi bir zombiyi kilitlemiş olabilir.

8) Kesici aletleri tercih edin. Uzaktan silahlar iyidir ama mermisi bitince pek bir etkisi kalmaz.


İstila yayıldığında:

9) Dışarıda bir şekilde hayatta kalmak zorundasınız. Popülasyonun en az olduğuna inandığınız yere yerleşin, örneğin sahiller ve ormanlar bunun için çok uygundur. Sahilde zombilerden çok kolay kaçabilirsiniz -eğer iyi bir yüzücüyseniz veya kayığınız varsa- çünkü zombilerin yüzme bileceğini hiçbirimiz sanmıyoruz, değil mi? Bulunduğunuz coğrafyada deniz kıyısı yoksa kendinizi bir ormana atın. Ayrıca böcek, örümcek, rastgele kuş yemeye alışmalısınız. Böcekler oldukça iyi protein kaynaklarıdır ve zor zamanlarda sizi hayatta tutabilirler.

10) Eğer artık sokakta insan göremiyorsanız işin zor kısmını atlatmışsınızdır. Çünkü zombiler artık yiyecek bulmak için daha boş alanlara gideceklerdir. Şehirde artık daha rahat dolanabilirsiniz.

11) Açıkçası, saçma olsada tüm vücudunuzu koruyan bir zırh en iyisidir. Bir şekilde kalın giyinmeye çalışın.

12) Kanunun olmadığını unutmayın, öldürmek, çalmak, yağmalamak sonucu devletin "Aman boşverin zombileri, şu hırsıza ceza keselim biz." diyeceği falan yok.


13) "Lanet olsun, öleceğiz, sağ çıkma şansımız var mı?" "Dostum bittik biz." ya da "Bu yaptığımız yasa dışı ama!" gibi cümleler kuran ve grubun psikolojisini bozan bir geri zekalı varsa ya alnına "Afiyet olsun, helaldir." yazıp zombilere atın, ya da öbür dünyaya biletini siz kesin. Çünkü böyle adamlar sizi satabilir, olmaması, hem sizin, hem insanlığın, hemde zombilerin yararınadır.

14) Kapalı bir alanda kalıyorsanız evin dışına keskin çitler ve basit tuzaklar yapmayı deneyin.

15) Aslında ilk maddelere aykırı da olsa, sevdiğiniz kızın/erkeğin evine gitmeye çalışacağınız için, "Sevgilinize ya da sevdiğinize gitmeyi düşünmeyin. Mantıksızdır." demeyeceğim. Bende giderdim.

16) Kelime-i Şahadet getirmeyi unutmayın.

Son olarak: Unutmayın, zombilerin olması imkansız değildir. Bir virüs (örneğin deli dana) zombi salgını başlatabilir. Hazırlıklı olmak en iyisidir.